Koláčky s černým rybízem
57 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 150gramůSýr Brie
- 200gramůKompot rybízový
- 100gramůCukr třtinový
- 7gramůLékořice - kořen
- 50mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
765 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme kompot z černého rybízu, přilijeme pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a vaříme 20 minut do husta. Přidáme mletou lékořici, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Plát listového těsta rozložíme na stůl, vykrojíme z něj čtyři kolečka, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Koláčky vyjmeme, na každý rovnoměrně naneseme rybízovou směs, navrch položíme tenké plátky sýra a plech vrátíme na dvě minuty do trouby, aby se sýr trochu roztekl.
- 2Koláčky rozdělíme na talířky a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.