Kolínko na česneku
250 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
 - 500mililitrůVývar jehněčí
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusCibule
 - 3kusyCeler řapíkatý
 - 7stroužkůČesnek
 - 300mililitrůVíno červené
 - 2lžičkySůl
 - 2lžičkyPepř černý mletý
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 100mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.
 - 2Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.
 - 3Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.
 - 4Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.