Koprová omáčka s pusinkami

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme hovězí maso, aby změklo.
  • 2
    Připravíme si omáčku. Z mléka oddělíme asi půl hrnku a rozmícháme v něm mouku.
  • 3
    Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, přilijeme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme.
  • 4
    Omáčku odstavíme, vmícháme do ní kopr. Dochutíme octem, příp. zjemníme šlehačkou.
  • 5
    Připravíme pusinky - do vroucí vody dáme cukr s hrubou moukou. Mícháme, až se hmota přestane chytat dna.
  • 6
    Po zchladnutí přimícháme 4 vejce a prášek do pečiva.
  • 7
    Těsto dáme do cukrářského sáčku a na pečící plech děláme pusinky.
  • 8
    Upečeme, hovězí maso nakrájíme, ozdobíme brusinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.