Koprová omáčka s pusinkami
150 min.

Ingredience
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceKompot brusinkový
- 280gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrMléko polotučné
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme hovězí maso, aby změklo.
- 2Připravíme si omáčku. Z mléka oddělíme asi půl hrnku a rozmícháme v něm mouku.
- 3Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, přilijeme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme.
- 4Omáčku odstavíme, vmícháme do ní kopr. Dochutíme octem, příp. zjemníme šlehačkou.
- 5Připravíme pusinky - do vroucí vody dáme cukr s hrubou moukou. Mícháme, až se hmota přestane chytat dna.
- 6Po zchladnutí přimícháme 4 vejce a prášek do pečiva.
- 7Těsto dáme do cukrářského sáčku a na pečící plech děláme pusinky.
- 8Upečeme, hovězí maso nakrájíme, ozdobíme brusinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.