Kořeněná vánočka
90 min.

Ingredience
- 1kilogramMouka polohrubá
- 50gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
- 50gramůKandované ovoce
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMandle
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaAnýz celý
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5kusHřebíček mletý
- 0,5lžičkaBadyán
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Přepuštěné máslo smícháme s moukou, přidáme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru, cukr, žloutky, sůl, mléko, citrónovou kůru, vanilku, tlučený badyán, anýz a hřebíček, sekané mandle, hrozinky, kandované ovoce a zaděláme těsto. Necháme v teple vykynout.
- 2Z vykynutého těsta upleteme vánočku a necháme jí na plechu ještě chvíli kynout.
- 3Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.