Kořeněné brambory nakyselo
55 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
 - 2lžičkyChilli koření mleté
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 1kusCitrony
 - 1špetkaSůl
 - 2lžičkyGaram masala
 - 0,5lžičkaKari koření
 
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
 - 2lžičkyChilli koření mleté
 - 2lžičkyKardamom
 - 2lžičkyKmín celý
 - 4lžičkyKoriandr celý
 - 0,5lžičkaMuškátový oříšek
 - 1lžičkaSkořice celá
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky.
 - 2Rozpálíme máslo a osmahneme na něm chilli a kari koření. Přidáme brambory a ochutíme solí. Posypeme horkým kořením a pokapeme šťávou vymačkanou z citronu. Necháme vysmahnout a podáváme.
 - 3Horké koření [39441]:
 - 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.