Kořeněné brambůrky ve slupce
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaKari koření
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,12lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nové malé brambory důkladně omyjeme. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme brambory ve slupce, všechno koření kromě horkého a osolíme. Mírně podlejeme vodou dle potřeby, zakryjeme a dusíme.
- 2Těsně před koncem posypeme horkým kořením, dodusíme a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.