Kořeněné dušené zelí s paprikami a rajčaty
50 min.

Ingredience
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůPaprika zelená
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůRajčata
- 2kusyChilli paprička zelená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy a vyřízneme košťál, poté zelí nakrájíme na tenké nudličky. Z paprik vykrojíme semena a pokrájíme je na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Chilli papričky také zbavíme semen krájíme na nudličky.
- 2V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a smažíme do zlatova. K cibuli vmícháme papriky, osolíme a za stálého míchání dusíme. K poloměkkým paprikám přidáme zelí, zamícháme, dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme rajčata, chilli papričky a dusíme za občasného míchání do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.