Kořeněné sýrové tyčinky
40 min.

Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 550gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka žitná bílá
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMák mletý
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžíceKoriandr mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku a mletý koriandr. Droždí rozmícháme ve 20 ml vlažné vody a přidáme k mouce. Přilijeme 530 ml vlažné vody, přidáme sůl a mletou papriku, uhněteme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme 150 g nastrouhaného sýra a necháme asi 10 minut odpočinout.
- 2Těsto rozdělíme na 5 dílů, vytvarujeme koule, rozčtvrtíme je a vyválíme tyčinky dlouhé 20 cm. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a mákem. Navlhčíme a necháme 20 minut odpočinout.
- 3Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.