Kořeněné tagliatelle s parmezánem
20 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 30mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 90gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme. Petržel opláchneme a nasekáme nadrobno.
- 2Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat.
- 3Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, poté odstavíme pánev z plotny, vmícháme petrželku. Osolíme a opepříme čerstvě rozdrceným pepřem. Přimícháme spolu se sýrem do uvařených těstovin a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.