Kořeněný dušený špenát
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
 - 4kusyCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 1kusFeferony
 - 1lžičkaZázvor mletý
 - 4lžíceOlej rostlinný
 - 1špetkaSůl
 - 0,25lžičkaKari koření
 - 0,25lžičkaGaram masala
 - 0,5lžičkaKmín drcený
 - 0,5lžičkaChilli koření mleté
 
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
 - 0,5lžičkaChilli koření mleté
 - 0,5lžičkaKardamom
 - 0,5lžičkaKmín celý
 - 1lžičkaKoriandr celý
 - 0,12lžičkaMuškátový oříšek
 - 0,25lžičkaSkořice celá
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
 - 2Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
 - 3Horké koření [39441]:
 - 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.