Koriandrový salát
40 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
 - 40gramůNudle čínské vaječné
 - 125gramůHovězí maso mleté
 - 1kusVejce slepičí
 - 10gramůKoriandr čerstvý
 - 125gramůŽampiony - sterilované
 - 250gramůHrášek
 - 20gramůŠpenát listový čerstvý
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 60gramůMrkev kořen
 - 100gramůKrevety tygří
 - 50gramůChléb konzumní
 - 50mililitrůVývar drůbeží
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 100mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, zbavíme košťálu a povadlých listů, rozebereme na jednotlivé listy a spaříme 10 minut ve vařící vodě. Krevety a nudle zalijeme horkou vodou a necháme máčet 20 minut. Poté slijeme.
 - 2Chleba namočíme do vývaru, rukama vymačkáme, střídku smícháme s masem, vejcem a 5 g sekaného koriandru. Osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji.
 - 3Žampiony pokrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Hrášek a špenát spaříme ve vroucí vodě, poté vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny suroviny naservírujeme na talíř, posypeme sekaným koriandrem a ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.