Košíčky s pomerančovou náplní a čokoládou
65 min.
Ingredience
- náplň
- 220gramůDžem pomerančový
 - 50gramůKandovaná pomerančová kůra
 - 100gramůČokoláda mléčná
 
 - těsto
- 140gramůMouka pšeničná hladká
 - 1špetkaSůl
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 55gramůHera
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 1lžícePomerančová šťáva
 - 2lžíceMinerální voda perlivá
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
815 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 55g g Hery spolu s 60 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
 - 2Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
 - 3Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
 - 4(Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta.
 - 5Do misky dáme pomerančový džem, přimícháme na malé kostičky kandovanou pomerančovou kůru a džem promícháme.
 - 6Upravený pomerančový džem dáme po 1-2 lžičkách do připravených formiček s těstem.
 - 7Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
 - 8Mezitím si v rendlíku, který položíme na kastrol s horkou vodou (5 dl) roztopíme mléčnou čokoládu.
 - 9Upečené košíčky zalijeme čokoládou, necháme je vychladnout a pak podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.