Kotlety plněné šunkou a vejci

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku.
  • 2
    Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.
  • 3
    Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice.
  • 4
    Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.