Kotlety plněné šunkou a vejci
85 min.
Ingredience
- 6kusůVepřové kotlety
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůŠunka dušená
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceHrášek v mírně slaném nálevu
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku.
- 2Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- 3Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice.
- 4Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.