Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1lžíceSardelová pasta
 - 2kusyCibule
 - 250mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceHořčice plnotučná
 - 1kusOkurky nakládané
 - 1lžíceKopr čerstvý
 - 200gramůZakysaná smetana
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.
 - 2Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.
 - 3Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.