Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 - 1lžičkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1kusCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaProvensálské koření
 - 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125mililitrůVíno červené
 - 1špetkaCukr krupice
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
 - 2Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.
 - 3Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.