Kotlíkový guláš s nočky
85 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
 - 20gramůČesnek
 - 500mililitrůHovězí vývar základní
 - 30gramůPaprika mletá sladká
 - 900gramůBrambory
 - 375gramůHovězí maso přední
 - 750gramůVepřový bok
 - 100gramůTuk
 - 40gramůSůl
 - 1gramKmín celý
 - 1gramPepř černý mletý
 - 400gramůLečo sterilované
 - 15gramůFeferony
 - 80gramůVejce slepičí
 - 300gramůMouka pšeničná hrubá
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
 - 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
 - 3Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
 - 4Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
 - 5Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
 - 6Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
 - 7Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.