Kovářské vepřové kotlety
85 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle.
- 2Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, pokryjeme kotletami a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí a česnekem. Přikryjeme zbylými bramborami. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 3Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.