Králík dušený s vínem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1kusKráličí maso
 - 1kusSůl
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 4stroužkyČesnek
 - 1,5lžíceProtlak rajčatový
 - 0,13litrVíno červené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
538 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.
 - 2Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.
 - 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.
 - 4Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.