Králík na fenyklu a česneku
85 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
 - 300mililitrůVíno bílé
 - 45mililitrůOlej olivový
 - 2lžičkyFenykl
 - 1,5lžičkySůl
 - 1kusCibule
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 175gramůFazolové lusky
 - 175gramůBoby zahradní
 - 150mililitrůSmetana
 - 2lžíceVoda pitná
 - 6stroužkůČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce králíka marinujeme ve víně s 30ml oleje, fenyklem a trochou soli 2-3 hodiny. Maso potom vyjmeme, lehce osušíme a marinádu uchováme.
 - 2Zbylý olej rozpálíme v kastrolu, osmahneme na něm porce králíka a vyjmeme. Na olej vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, zprudka osmahneme a vrátíme maso. Vmícháme marinádu, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme asi 20 minut.
 - 3Očištěné, nakrájené fazolky a boby spaříme, po okapání vložíme ke králíkovi a vaříme dalších 20 minut.
 - 4Stroužky česneku vhodíme na chvíli do vroucí vody, vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Stroužky zvolna povaříme ve zředěné smetaně 15 minut a potom je rozmačkáme na kašičku. Vmícháme k měkkému králičímu masu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.