Králík na medu a tymiánu
60 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno jablečné
 - 1lžíceOlej slunečnicový
 - 15gramůMáslo čerstvé
 - 800gramůKráličí maso
 - 1kusCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 150mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 2lžíceMed včelí
 - 3lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
 - 3lžíceZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
657 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vložíme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a po všech stranách je osmažíme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rozdrcený česnek, za stálého míchání krátce osmahneme, vlijeme jablečný cidr a přivedeme k varu. Přilijeme vodu (nebo vývar), vsypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme asi 20 minut.
 - 2Na menší pánvi nasucho opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Vyjmeme ji na papírovou utěrku.
 - 3Do omáčky ke králíkovi vmícháme med a hořčici. Těsně před podáváním přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme jen dojít k varu.
 - 4Králičí maso upravíme na talíře a ozdobíme slaninou.
 - 5Vhodnou přílohou jsou široké nudle.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.