Králík na víně, olivách a kaparech
130 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 2kusyKuřecí stehna
- 80mililitrůOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 18kusůKapary
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 1kusZaječí maso
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
75 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu.
- 2Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut.
- 3Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.