Králík na víně, olivách a kaparech

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
75 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu.
  • 2
    Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut.
  • 3
    Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.