Králík s houbovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hřiby zalijeme čtvrlitrem teplé vody a necháme 10 minut máčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Porce králíka omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran koriandrem, pepřem a solí.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a porce masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak zmírníme oheň a smažíme ještě 5 minut. Osmažené maso vyjmeme a odložíme do mísy.
  • 4
    Do pánve na olej dáme cibuli, krátce ji osmažíme, pak přidáme hřiby i s vodou, přilijeme víno a bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Do pánve přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pak přisypeme nakrájená rajčata. Omáčku dochutíme petrželkou, pepřem a solí, důkladně promícháme, necháme ještě krátce provařit a polijeme jí porce králíka na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.