Králík zapečený s bramborami a smetanou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
48 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
65 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku vymazaného máslem urovnáme plátky oloupaných brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe porcemi králíka. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 70 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.