Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
84 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme nádivku: V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, červenou papriku a česnek a za stálého míchání vše na mírném ohni 4-5 minut opékáme. Vmícháme rýži, po chvíli zahřívání ji přelijeme horkým vývarem a zvolna dusíme 15 minut, až se všechna tekutina vstřebá. Základ pro nádivku dáme do mísy, vmícháme do něj zbývající suroviny a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Polovinou nádivky naplníme prostor mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži krku upevníme párátky. Do břišní dutiny vložíme rozpůlenou cibuli. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a zakryjeme alobalem. Kuře dáme na pekáč, kůži propícháme vidličkou. Máslo smícháme s kořením a solí a potom jím potřeme kuře.
  • 3
    Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Během pečení je občas potíráme vypečenou šťávou. Do trouby přidáme nádivku a pokračujeme v pečení 30 minut. Kuře necháme chvíli odpočinout a odstraníme z něj párátka. Na každý talíř upravíme porci kuřete, nádivku a snítku čerstvého koriandru. Maso přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.