Křehké bramborové sušenky
30 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 4lžíceMouka polohrubá
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.
- 2Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.
- 3Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).
- 4Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.
- 5Upečené pečivo podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.