Křehké mandlové hvězdičky
55 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
 - 90gramůCukr moučkový
 - 30gramůMandle
 - 1kusVejce slepičí
 - 20gramůČokoláda hořká
 - 1lžíceMed včelí
 - 1kusHřebíček
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 0,25kusCitrony
 - 0,25lžičkaSkořice mletá
 
- Na plech a ozdobení
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme máslo s cukrem a 1/2 vejce. Přidáme med, mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, utlučené koření, muškátový květ a strouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto a zahustíme moukou.
 - 2Na vále vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky a rozložíme je na vymazaný plech. Povrch potřeme rozšlehaným zbytkem vejce, dozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.