Křehký jablkový koláč
80 min.

Ingredience
- Obložení
- 30gramůCukr krupice
- 70gramůOřechy lískové
- 500gramůJablka
- 1kusCitrony
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 2lžíceCalvados
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 65gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem. Přidáme vločky másla, cukr, špetku soli a vejce. Prohněteme, vytvarujeme do hroudy a zabalené ve fólii necháme chladit cca 1h v lednici.
- 2Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. Pokapeme citronovou šťávou.
- 3Poté z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím vymazanou rozvírací formu, okraje zvýšíme.
- 4Na těsto vějířovitě naskládáme jablka, pokapeme calvadosem a posypeme směsí cukru, nasekaných oříšků a skořice.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 45min. Hotový koláč potřeme rozehřátou marmeládou, necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.