Křehký koláč s kysaným mlékem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těsto použijeme 375g mouky, vanilkový cukr, kypřicí přášek, 1 vejce, sůl a máslo. Vše spojíme v soudržnou hmotu a ve fólii dáme na půl hodiny do lednice.
  • 2
    Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a vložíme do hlubokého plechu. Okraje vyvýšíme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C
  • 4
    U zbylých vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky a cukr vyšleháme do hustého krému. Postupně vmícháme zbývající mouku, kysané mléko, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 5
    Hotovou hmotu naneseme na těsto, povrch uhladíme a pečeme dozlatova cca 40minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.