Křehký koláč s kysaným mlékem
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 500mililitrůMléko kefírové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na těsto použijeme 375g mouky, vanilkový cukr, kypřicí přášek, 1 vejce, sůl a máslo. Vše spojíme v soudržnou hmotu a ve fólii dáme na půl hodiny do lednice.
- 2Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a vložíme do hlubokého plechu. Okraje vyvýšíme.
- 3Troubu předehřejeme na 200C
- 4U zbylých vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky a cukr vyšleháme do hustého krému. Postupně vmícháme zbývající mouku, kysané mléko, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 5Hotovou hmotu naneseme na těsto, povrch uhladíme a pečeme dozlatova cca 40minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.