Křehký koláč s mascarpone a fíky
55 min.

Ingredience
- Náplň
- 80gramůCukr krupice
- 3lžíceLikér pomerančový
- 250gramůMascarpone
- 100gramůJogurt bílý
- 3kusyŽelatina bílá plátky
- 10kusůFíky čerstvé
- 150gramůMarmeláda meruňková
- 2lžícePomerančová šťáva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Ze všech přísad rychle vypracujeme soudržné těsto, zabalíme do fólie a necháme cca 1h vychladit v lednici.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Okraje zvýšíme, dno propíchneme vidličku a pečeme cca 25min.
- 4Mezitím ušleháme v horké vodní lázni žloutky s cukrem do hustého krému. Vyjmeme, přidáme pomerančový likér a šťávu, mascaropone a jogurt.
- 5Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu na obalu, rozpustíme a vmícháme do krému. Naneseme na vychladlý koláč a dáme na 30-45min do lednice.
- 6Fíky omyjeme a rozčvrtíme. Marmeládu rozehřejeme, prolisujeme přes síto a potřeme jí fíky. Naskládáme je na koláč a před podáváním znovu vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.