Křehký meruňkový páj

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku, máslo, cukr, mléko, žloutky a špetku soli a vypracujeme soudržné těsto, které dáme ve fólii do lednice. Necháme asi hodinu vychladit.
  • 2
    Rozvírací formu vymažeme a vysypeme rozdrobenými piškoty.
  • 3
    Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Karambolu rovněž omyjeme a osušenou nakrájíme na plátky.
  • 4
    Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký kulatý plát a vložíme do formy. Naskládáme meruňky (klenbou vzhůru) a plátky karamboly.
  • 5
    Přebývající těsto oddělíme a vyválíme z něj další kulatý tenký plát. Tímto zakryjeme ovoce, okrajem přitiskneme k sobě a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch propíchneme vidličkou.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 225C, koláč pečeme dozlatova asi 25minut.
  • 7
    Páj servírujeme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.