Křehký závin

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo smícháme polovinou mouky. Do druhé poloviny dáme žloutky, vejce, kvásek z droždí, smetanu a víno, vypracujeme těsto.
  • 2
    Vyválíme těsto s droždím na plát, položíme na něj bochánek těsta s máslem a zabalíme. Rozválíme, třikrát přeložíme, znovu rozválíme a takto opakujeme několikrát.
  • 3
    Vyválíme, položíme na plech s pečícím papírem a na střed dáme pokrájená nebo nastrouhaná jablka, ořechy, hrozinky a cukr se skořicí.
  • 4
    Okraje přeložíme tak, aby náplň byla vidět.
  • 5
    Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.