Křehký závin
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 15gramůDroždí
- 4lžíceVíno bílé
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceSkořice mletá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůJablka
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Máslo smícháme polovinou mouky. Do druhé poloviny dáme žloutky, vejce, kvásek z droždí, smetanu a víno, vypracujeme těsto.
- 2Vyválíme těsto s droždím na plát, položíme na něj bochánek těsta s máslem a zabalíme. Rozválíme, třikrát přeložíme, znovu rozválíme a takto opakujeme několikrát.
- 3Vyválíme, položíme na plech s pečícím papírem a na střed dáme pokrájená nebo nastrouhaná jablka, ořechy, hrozinky a cukr se skořicí.
- 4Okraje přeložíme tak, aby náplň byla vidět.
- 5Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.