Krémová květáková polévka se smetanou
50 min.

Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme je a necháme okapat. Košťál nakrájíme na malé kousky.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a krátce povaříme. Po chvíli přidáme nakrájený košťál, růžičky květáku (asi 8 růžiček uvaříme zvlášť v osolené vodě) a vaříme doměkka. Polévku povaříme, rozmixujeme, přisolíme, okořeníme a přivedeme k varu.
- 3Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky a jen přihřejeme.
- 4Nakonec do polévky přidáme zvlášť uvařené růžičky květáku a nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.