Krémová polévka s drůbežím masem a jíškou ze sýra
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 210gramůSýr smetanový tavený 45%
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 180gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 200gramůDrůbeží maso
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
42 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájíme na kousky, drůbeží maso uvaříme v litru vody (vývar odložíme), poté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky, hrášek scedíme a necháme okapat, petrželku drobně nasekáme.
- 2V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, k ní přidáme sýr nakrájený na kousky a pečlivě vyšleháme do krému. Ten postupně ředíme vývarem a stále šleháme. Po dvaceti minutách varu přimícháme okapaný sterilovaný hrášek, drůbeží maso, sůl a 400 ml smetany. Povaříme na mírném plameni. Poté odstavíme a vmícháme žloutek rozšlehaný se zbylou smetanou. Polévka se již nesmí vařit, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.