Krémová polévka s drůbežím masem a jíškou ze sýra

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
42 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr nakrájíme na kousky, drůbeží maso uvaříme v litru vody (vývar odložíme), poté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky, hrášek scedíme a necháme okapat, petrželku drobně nasekáme.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, k ní přidáme sýr nakrájený na kousky a pečlivě vyšleháme do krému. Ten postupně ředíme vývarem a stále šleháme. Po dvaceti minutách varu přimícháme okapaný sterilovaný hrášek, drůbeží maso, sůl a 400 ml smetany. Povaříme na mírném plameni. Poté odstavíme a vmícháme žloutek rozšlehaný se zbylou smetanou. Polévka se již nesmí vařit, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.