Krémový listový špenát

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý listový špenát propláchneme a vsypeme do hrnce. Pod pokličkou necháme zvolna na plotně zavadnout. Vodu, kterou špenát pustil, slijeme. Po mírném vychladnutí ze špenátu vymačkáme zbylou vodu. Špenát potom nasekáme najemno.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme mléko, prošleháme metličkou a povaříme 20 minut. Hotový bešamel odstavíme z plotny.
  • 3
    V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme najemno nakrájenou slaninu a krátce osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji doměkka. Vmícháme špenát, přilijeme smetanu a uvařený bešamel. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Jen krátce prohřejeme a nakonec vmícháme citronovou šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.