Křenová žemlová
0 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKřen
- 1špetkaCukr krupice
- 3kusyŽemle tuková
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
972 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát.
- 2Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru přilijeme za stálého míchání smetanu a krátce povaříme.
- 3Do hotové omáčky zamícháme nastrouhaný křen, máslo a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
- 4Podáváme k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.