Křenové bramboráčky

26 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen očistíme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme chvíli uležet.
  • 2
    Mezitím očistíme brambory, nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ke křenu, ze kterého jsme vymačkali mléko. Promícháme, přidáme vejce, trochu mouky, osolíme, opepříme a vymícháme těsto.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme tuk, z těsta menší naběračkou tvoříme malé bramboráčky, které smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Okapané bramboráčky upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.