Křepelky s rizotem
55 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
 - 10gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 250gramůRýže loupaná
 - 500mililitrůVývar slepičí
 - 150mililitrůVoda pitná
 - 60gramůProtlak rajčatový sterilovaný
 - 80gramůŠunka dušená
 - 50gramůArtyčoky sterilované
 - 80gramůHrášek
 - 80gramůCibule
 - 80gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.
 - 2Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.