Krevetové trojhránky se sezamem
30 min.
Ingredience
- 250gramůKrevety tygří - loupané
 - 2kusyCibulka jarní
 - 1lžičkaZázvor celý
 - 1lžičkaOmáčka sojová světlá
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 3krajíceChléb toastový
 - 2lžíceSezam - semena
 - 1litrOlej rostlinný
 - 1lžíceKoriandr čerstvý
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 - 0,5lžičkaOlej sezamový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2418 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
256 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané, očištěné krevety a jarní cibulku nahrubo nakrájíme a v robotu zpracujeme na pastu. V míse pastu smícháme s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, cukrem, sezamovým olejem a bílkem. Směs dochutíme pepřem.
 - 2Chleba zbavený kůrky rozkrájíme na trojúhelníky, potřeme připravenou pastou a posypeme sezamem.
 - 3Do vyhřáté fritézy postupně vkládáme trojhránky potřenou stranou dospod. Po 2 minutách je obrátíme a smažíme ještě 2 minuty dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
 - 4Podáváme ozdobené lístky koriandru.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.