Krevetový salát z Tex-mex kuchyně
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
 - 400gramůKrevety tygří - loupané
 - 1kusLimetka
 - 1lžíceOlej stolní
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaChilli koření mleté
 - 3kusyVejce slepičí
 - 3lžíceMajonéza
 - 1kusCitrony
 - 1kusKopr čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
655 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme vychladit.
 - 2Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Listy osušíme a natrháme na kousky.
 - 3Krevety omyjeme studenou vodou. Limetku rozkrojíme, vymačkáme šťávu a nakapeme ji na krevety. Necháme si stranou cca půl kávové lžičky šťávy.
 - 4Krevety osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ochutíme solí, pepřem a mletým chilli.
 - 5Vychlazená vejce oloupeme. Dáme si stranou cca 4 kolečka vejce a zbytek dáme do misky. Pokrájíme a rozmačkáme vidličkou spolu s majonézou, přidáme pár kapek limetkové šťávy.
 - 6Na talíř rozprostřeme natrhané salátové listy. Krevety nejdříve vyloupneme z krunýře a naaranžujeme je na salátové listy. Ozdobíme plátkem vejce, malou větvičkou kopru pro vůni, plátkem citronu a lžící vaječné majonézy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.