Krevetový zeleninový salát
40 min.

Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 4kusyCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr moučkový
- 5lžicVývar zeleninový
- 1decilitrCitronová šťáva
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1hrstPetržel - nať
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mrkev omyjeme a oškrábeme. Omytou cuketu rozpůlíme na délku. Celerové řapíky omyjeme, cibuli očistíme od slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké lupínky.
- 2Na mírně rozehřáté pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr, pak vložíme mrkev, celer a česnek a přidáme lžíci olivového oleje. Vše osolíme a opepříme, necháme zesklovatět. Pak přimícháme plátky cukety a chvíli dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme cibuli a necháme ještě krátce dusit.
- 3Zeleninu vyndáme z pánve, promícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a marinujeme.
- 4Na rozehřátý olej v pánvi dáme osolené a opepřené krevety, pečeme je při mírné teplotě asi 3 minuty po každé straně a na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku.
- 5Zeleninový salát v míse nebo na talířích opečenými krevetami obložíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.