Krevety marinované v pivě
30 min.

Ingredience
- 750gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůNoe Pšeničná mouka hladká světlá
- 75mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaČesnek sušený
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 6lžicOlej slunečnicový
- 70gramůMajonéza
- 70gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
688 mg
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Krevety oloupeme, ale necháme na nich ocásky. Vysušíme je papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme je.
- 2Mezitím si připravíme dip: smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu i kůru a utřený stroužek česneku. Promícháme a necháme v lednici.
- 3Připravíme si dvě misky: do jedné dáme mouku a sušený česnek, do druhé pivo. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme. Připravíme si i talíř s papírovou utěrkou na usmažené krevety.
- 4Pracujeme rychle – krevety obalíme v mouce a pivě a skládáme je na pánev. Smažíme 2 minuty z každé strany – vhodným nástrojem pro otáčení krevet jsou kleště, jde to s nimi snáz. Usmažené krevety skládáme na připravený talíř.
- 5Hotové krevety podáváme ihned s dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.