Krevety na zázvoru
70 min.
Ingredience
- 5kusůChilli paprička
- 1kusCibule
- 20mililitrůOlej sezamový
- 40gramůZázvor mletý
- 20gramůCitronová tráva
- 10gramůOříšky Kemiri
- 10gramůKrevetová pasta
- 2gramyŠafrán
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 5decilitrůMléko kokosové
- 100gramůSójové výhonky
- 400gramůNudle rýžové
- 10gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričky zalijeme teplou vodou a necháme změknout asi 15 minut. Okapeme a spolu s cibulí, zázvorem, citronovou trávou, oříšky, krevetovou pastou, šafránem a sezamovým olejem rozmixujeme na pyré.
- 2Na lžíci arašídového oleje osmažíme krevety do oranžova, zalijeme 0.5l vody a 30 minut povaříme na mírném ohni, potom krevety vyjmeme a okapané necháme stranou.
- 3Ve woku na lžíci arašídového oleje osmažíme za stálého míchání kořenící pyré asi 5 minut. Přilijeme vývar z krevet, kokosové mléko a 5 minut povaříme. Přihodíme vařené krevety, sójové klíčky a přivedeme k varu.
- 4Rýžové nudle zalijeme litrem vroucí vody a necháme změknout asi půl minuty, slijeme a okapané vmícháme do polévky. Podáváme v miskách, ozdobené nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.