Krevety s katalánskou omáčkou romesco
35 min.
Ingredience
- 50gramůRajčata
 - 5gramůPaprika mletá sladká
 - 1kusChilli paprička
 - 50mililitrůOcet vinný
 - 100mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 350gramůKrevety tygří - loupané
 - 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
 - 5stroužkůČesnek
 - 1hrstMandle
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175 °C. Rajče omyjeme, očistíme a dáme do nevymazané zapékací nádoby. Přidáme oloupané stroužky česneku. Pečeme v troubě asi 30 minut.
 - 2Papriku a chilli papričku vložíme do pánve. Přilijeme 75 ml vody a 3 lžíce vinného octa. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 5 minut. V jiné pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a plátky chleba na něm dozlatova opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a vložíme do mixéru.
 - 3V uvolněné pánvi s olejem opražíme mandle a rovněž je vložíme do mixéru. Přidáme papriku, chilli papričku, pečený česnek a rajčata. Vše rozmixujeme. Mixujeme a přidáváme zbývající olej a ocet. Osolíme a opepříme. Omáčku prolisujeme přes síto. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku dáme do mísy, přidáme vařené krevety a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.