Krevety se zelenými fazolkami
42 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 350gramůKrevety tygří - loupané
 - 2lžičkySolamyl
 - 200gramůFazolové lusky zelené
 - 30gramůOřechy Kešu
 - 1lžičkaZázvor celý
 - 1stroužekČesnek
 - 3lžíceSherry brandy
 - 1lžíceOmáčka sójová
 - 200mililitrůVývar drůbeží
 - 2lžíceOlej olivový
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
 - 2Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
 - 3Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
 - 4Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.
 - 5
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.