Krevety v marinádě z japonského vína
23 min.
Ingredience
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůCukr krupice
- 30mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 150gramůShiitake houby
- 750gramůKrevety tygří - loupané
- 120gramůCibulka jarní
- 130gramůHouby enoki
- 45mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut.
- 2Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.