Krevety v marinádě z japonského vína
23 min.
Ingredience
- 60mililitrůOmáčka sójová
 - 30gramůCukr krupice
 - 30mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
 - 150gramůShiitake houby
 - 750gramůKrevety tygří - loupané
 - 120gramůCibulka jarní
 - 130gramůHouby enoki
 - 45mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut.
 - 2Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.