Krkonošská libečková česnečka- opiška
25 min.
Ingredience
- 2lžíceKopřiva
- 1lžíceLibeček
- 1,5lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůChléb konzumní
- 2lžíceSádlo škvařené
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
312 mg
Cukr
58 mg
Postup přípravy
- 1Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.
- 2V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.
- 3Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 9. 2017
Krkonošská libečková česnečka- opiška
Výborná polévka. Přidala jsem brambory, aby byla sytivější.