Krkonošská žaludeční puškvorcovka

10 min.

Ingredience

    • 1litrStarorežná pálenka
    • 40gramůPuškvorec
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oddenky puškvorce nasbírané v červenci nebo v srpnu, kdy mají největší sílu (sbíráme je každý druhý rok), pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme vlákna kořínků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme do láhve se Staročeskou Žitnou. Láhev uzavřeme a necháme na slunci vyluhovat alespoň 2 měsíce.
  • 2
    Tuto žaludeční pálenku užíváme v malém množství při žaludečních (trávicích) potížích.
  • 3
    Puškvorcovka je velmi hořká a konzumujeme ji tak, že oddenky puškvorce necháme v láhvi až do úplného zkonzumování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.