Krkonošské zelné závitky

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
  • 2
    Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
  • 3
    Masovou směs zabalíme do zelných listů.
  • 4
    Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
  • 5
    Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.