Krkonošský guláš
110 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 750gramůHovězí kližka
- 20gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 200gramůCibule
- 50gramůKečup
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůČesnek
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
- 3Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
- 4Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.
- 5Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.