Krkonošský guláš

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 3
    Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
  • 4
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.
  • 5
    Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.