Krokety se šunkou a sýrem
60 min.

Ingredience
- Na obalení
- Omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůSýr Čedar
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Čedar
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 450gramůBrambory
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůŠunka dušená
- 1šálekOlej rostlinný
- 1kusRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
95 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme v mléce tak dlouho, až změknou a všechno mléko se do nich vstřebá. Ještě teplé brambory ve větší misce rozmačkáme a přidáme k nim nasekanou jarní cibulku, rozpuštěné máslo, nastrouhaný čedar a vejce. Dobře promícháme. Do misky přidáme na kostičky nakrájenou šunku, hladkou mouku, sůl a pepř. Znovu promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme kulaté kroketky a ty obalíme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.
- 3Ve větší pánvi (případně ve fritéze) rozpálíme olej a v něm upečeme kroketky dozlatova.
- 4Nyní si uvaříme omáčku: V menším kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Odstavíme z ohně a vmícháme mléko, zeleninový vývar, nastrouhaný čedar, hořčici a čerstvý koriandr. Osolíme a opepříme a na mírném ohni povaříme až omáčka zhoustne.
- 5Kroketky servírujeme teplé, přelité omáčkou a ozdobené rajčátkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.